Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

U Kladovu je prema najnovijim informacijama na osnovu rezultata testova korona virus potvrđen kod još četiri osobe, a kako su se u međuvremenu oporavila dva bolesnika na teritoriji opštine je aktivno pozitivno 60 osoba.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra, od početka epidemije zaraženo je 1547 osoba, do sada je izlečeno 1425, a od posledica virusne infekcije preminula su 62 pacijenata. Što se masovne imunizacije tiče, u kladovskoj opštini je do sada FajzerBiontek, Sinofarm i vakcinom AstraZeneka vakcinisano je 6525 osoba, prvu dozu primilo je 3887, a revakcinisano je 2638 Kladovljana.

Dva dana zaredom broj novozaraženih u majdanpečkoj opštini je dvocifren.

Juče je, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, u kovid ambulantama testirano 57 osoba, a pozitivan nalaz imalo je 16. Obavljeno je 59 pregleda u kovid ambulantama, 13 prvih i 46 kontrolnih pregleda, a kod pet pacijenata je dijagnostikovana upala pluća. Sedmoro bolesnika je izlečeno, a od 78 aktivno pozitivnih zbog teže kliničke slike trenutno je u tercijarnim ustanovama hospitalizovano osam pacijenata iz Majdanpeka, a na kućno lečenje je otpušteno sedam bolesnika. Korona virusom u majdanpečkoj opštini je od početka epidemije zaraženo 998 osoba, izlečeno je 887 bolesnika, a od posledica virusa preminula su 33 pacijenta.

– Do sada je vakcinisana 4081 osoba, od toga je prvu dozu primilo 2283, a revakcinisano je 1798 stanovnika opštine Majdanpek. Od ponedeljka se radi revakcinacija Sinofarm i FajzerBiontek vakcinom, a nove količine cepiva za imunizaciju prvom dozom se prema najavi Zavoda očekuju od utorka. U najavi je i isporuka Sputnjik vakcine do kraja nedelje. – rekla nam je koordinatorka za vakcinaciju Doma zdravlja Majdanpek, Beti Janković od koje saznajemo da se osim na vakcinalnim punktovima, masovna imunizacija za nepokretne sprovodi kućnim posetama.

Izvor: Danas

Reklame