Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

U kladovskoj opštini je nepromenjen broj aktivno pozitivnih u odnosu na dan ranije i prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo evidentirano je 55 aktivno zaraženih, jer je istovetan broj novoinficiranih i oporavljenih.

Naime, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod dve osobe i isto toliko je izlečeno. Od 28. marta prošle godine, kada je zabeležen prvi zaraženi do sada su korona virusom inficirane 1493 osobe, izlečeno je 1380, a od posledica virusne infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Juče su u kladovskom Domu zdravlja vakcinisane 263 osobe, prvom dozom Sinofarm i FajzerBiontek vakcinom 68 osoba, drugom dozom vakcine kineskog proizvođača revakcinisane su 94, a drugom dozom Fajzerove vakcine 101 osoba. U opštini Kladovo vakcinisano je do sada 5606 osoba.

U kovid ambulantama majdnapečkog Doma zdravlja juče je testirano 34 osoba, a četiri su pozitivne na korona virus. Sa novoinficiranima i jednim izlečenim na teritoriji opštine je 46 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Prema podacima Doma zdravlja najviše aktivno pozitivnih je u Majdanpeku – 18, u Donjem Milanovcu sa okolnim naseljima je 15, a u Rudnoj Glavi 13. Od početka epidemije u majdnapečkoj opštini zaraženo 914 osoba, izlečeno je 835 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 33 pacijenta.

Izvor: Danas