Foto: Pozorište
Reklame

U Dubočanu je održan 10. Balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha, u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turističke organizacije grada Zaječara i Mesne zajednice Dubočane, pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Manifestaciju je otvorila Elena Matković, gradska većnica za kulturu,
U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD-ovi iz Dubočana, Halova, Gradskova, Gamzigrada, Rgotine, Koprivnice, ,,Penzioner“ iz Zaječara, kao i gosti iz Neresnice kod Požarevca i Luke kod Bora.

Program je, nažalost, prekinut pred kraj, oko 21.30, zbog smrti jedne od radnica ugostiteljkog objekta koji je pripremao hranu za učesnike Festivala. Na lice mesta stigla je hitna služba i konstatovala smrt. Kako nezvanično saznajemo, žena je preminula od posledica srčanog udara.

Na10. Balkanskom festivalu tradicionalne kulture Vlaha, tokom dana organizovano je takmičenje u kuvanju gulaša. Žiri u sastavu Nebojša Rkulović, Boban Žikić i Snežana Šainović, doneo je odluku da je najbolji gulaš skuvala “Ekipa Lovci” iz Dubočana. Drugo mesto osvojila je Violeta Brodić Dobrosavljević, a treće Bojan Pavlović.

Reklame