Foto: Saša Trifunović

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru je evidentirano 50 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, izlečena su 45 bolesnika, a dva pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je takođe da su na teritoriji grada 592 osobe aktivno zaražene korona virusom, kao id a je na kovid odeljenju borske Opšte bolnice hospitalizovano 38 bolesnika. U kovid ambulantama je obavljen 61 prvi i 124 kontrolna pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 15 pacijenata.

Prisustvo korona virusa potvređno je kod još devet Kladovljana, izlečeno je osam i aktivno pozitivna su 124 bolesnika, podaci su kladovskog Zdravstvenog centra. Od početka epidemije korona virusom u ovoj opštini inficirano je 2.277 osoba, oporavilo se 2.070 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 83 pacijenata.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdnapek, od testiranih 46, pozitivan nalaz imalo je sedam osoba, saznaje Danas od nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Od 114 aktivno zaraženih, u kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovan 21 pacijent.

Među aktivno zaraženima je trinaestoro dece uzrasta do 17 godina, a trećina obolelih je starosti od 25 do 49 godina.

Izvor: Danas

Reklame