Foto: Pixabay
Reklame

Prema najnovijim podacima zaječarskog Zvaoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru su registrovana 53 novoobolela, od virusne infekcije se oporavio 51 bolesnik, a od posledica korona virusa preminula su još dva pacijenta.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je na teritoriji grada 680 aktivno zaraženih, kao i da je na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovano 70 bolesnika. U kovid ambulantama juče je obavljeno 59 prvih i 131 kontrolni pregled, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 14 pacijenata.

U kladovskoj opštini beleži se blagi rast aktivno pozitivnih, sa 119 na 129 prema danas objavljenim podacima. Laboratorijski je virus korona potvrđen kod 14 osoba, a oporavilo se četvoro obolelih. Nadležni kažu da je u opštini Kladovo od početka epidemije korona virusom zaraženo 2.462 osobe, do sada je izlečen 2.241 bolesnik, a od posledica virusne infekcije preminula su 92 pacijenta.

I u majdanpečkoj opštini je uvećan broj aktivno pozitivnih kojih je, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, 74. Juče je u kovid ambulantama ove zdravstvene ustanove testirano 56 osoba, a njih 13 imalo je pozitivan nalaz.

Dve trećine aktivno zaraženih nije primilo nijednu dozu vakcine, a među obolelima najbrojniji su oni u starosnoj kategoriji od 25 do 49 godina koji čine bezmalo trećinu aktivno pozitivnih. Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama hospitalizovano je 12 pacijenata iz majdanpečke opštine.

Izvor: Danas