Foto: Saša Trifunović
Reklame

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je das u u Boru evidentirana dva novoobolela od korona virusa, da se oporavilo šest osoba i da je na teritoriji grada 128 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je na grudnom odeljenju na lečenju 12 kovid pacijenata, juče je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano 14 osoba dok je u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno dese prvih i 14 kontrolnih pregleda.

Nema novoobolelih od virusa korona u kladovskoj opštini u kojoj je aktivno pozitivno šest bolesnika, navodi se u izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

U ovoj je opštini korona virusom od početka epidemije bilo zaraženo 1.748 osoba, do sada se oporavilo 1.667, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

U odnosu na dane vikenda u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je evidentirano nešto više poseta – obavljena su četiri prva i 19 kontrolnih pregleda.

Istovremeno je testirano 28 osoba i kod dve je, od pristiglih 25 rezultata, potvrđeno prisustvo virusa korona. Aktivno pozitivno je 20 bolesnika, od čega je sedam zbog teže kliničke slike hospitalizovano van Majdanpeka.

Izvor: Danas