Foto: Saša Trifunović
Reklame

Epidemija je odnela još dve žrtve u Borskom okrugu. Prema podacima nadležnih preminuo je po jedan pacijent u Boru i Majdanpeku dok je evidentirano 95 novozaraženih, a u borskoj i bolnici u Negotinu na kovid odeljenjima je zbrinuto 65 pacijenata. Na teritoriji Borskog okruga su 1.092 osobe aktivno pozitivne na korona virus.

Prema informaciji koju je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, u Boru je evidenitrano 55 novoinficiranih korona virusom, jedna osoba je preminula od posledica virusa, oporavilo se 48 obolelih, a na teritoriji grada su 594 osobe aktivno pozitivne.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru, koje je u kovid režimu, hospitalizovan je 41 bolesnik, u kovid ambulantama juče je obavljeno 60 prvih i 106 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je15 pacijenata.

Procenat laboratorijski potvrđenih slučajeva korona virusa u Negotinu nešto je veći nego prethodnog dana i prema informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin, juče je od 108 obrađenih testova, virus korona bio registrovan kod 21 pacijenta starosti od 14 do 80 godina.U negotinskoj opštini trenutno ima 258 aktivnih slučajeva.

Uz ove informacije, opštinski Štab za vanredne situacije objavio je da su na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra hospitalizovana 24 pacijenta sa bronhopneumonijom, kao i da je juče na odeljenje primljen jedan, a na kučno lečenje otpuštena četiri pacijenta. U kovid ambulnati juče je obavljeno ukupno 60pregleda – 38 prvih i 22 kontrolna.

U opštini Kladovo je registrovano još sedam laboratorijski potvrđenih slučajeva zaražavanja korona virusom. Identičan je i broj oporavljenih, pa je broj aktivno zaraženih nepromenjen – 125.

Od početka epidemije, prema podacima nadležnih, u kladovskoj opštini je korona virusom inficirano 2.257 osoba, do sada je izlečeno 2.049 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 83 pacijenata.

Svaki četvrti juče testirani u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na korona virus i nadležni su evidentirali još 12 novoinficiranih. Izlečeno je osam obolelih, jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije, a od 115 aktivno zaraženih u kovid bolnicama je zbrinuto 19 bolesnika iz majdanpečke opštine.

Među aktivno pozitivnim prednjače nevakcinisani kojih je 87.

Uz ove podatke, nadležni u Domu zdravlja Majdanpek Danasu su rekli da je u kovid ambulantama juče obavljeno deset prvih i 63 kontrolna pregleda, kao i da je kod tri pacijenta dijagnostikovana upala pluća. Mera kućne izolacije poropisana je za 187 lica.

Od polovine aprila prošle godine, kada je registrovan prvi oboleli, u majdanpečkoj opštini je inficirano 1.797 osoba, izlečeno je 1.620, a od posledica korona virusa preminula su 62 pacijenta.

Izvor: Danas