Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Prema informaciji koju je objavio gradski Štab za vanredne situacije u Boru se, pozivajući se na podatke  Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, od virusa korona u Boru oporavilo se 19 osoba i zabeležena su i dva nova slučaja, pa su na teritoriji grada 32 aktivna slučaja virusne infekcije.

Od četiri bolesnika koja su hospitalizovana na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru  dva su pozitivna na virus.

U kladovskoj opštini  nema novoinficiranih, a aktivno pozitivne su dve osobe. Prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom je u opštini Kladovo zaraženo 1.750 građana, do sada se oporavilo 1.673, a od posledica korona virusa preminulo je 75 pacijenata.

Nakon pet dana bez novih slučajeva, juče je u Majdanpeku kod jedne, od 16 testiranih osoba, potvrđeno prisustvo korona virusa. Aktivno zaražena  su četiri bolesnika, od čega je jedan pacijent hospitalizovan u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi, a jedan nakon otpusta na kućnom lečenju.

U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije korona virusom inficirano 1.465 osoba, oporavilo se  1.409 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminula su 52 pacijenta, čak 43 u trećem talasu.

Izvor: Danas