Foto: Pixabay

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u prethodna dva dana, u Boru je registrovano 69 novoinficiranih osoba, oporavilo se 82 bolesnika i jedan pacijent preminuo je od posledica virusne infekcije.

Gradski Štab za vanrednesituacije saopštio je takođe da su na teritoriji grada 723 aktivno pozitivne osobe. U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 70 bolesnika, a tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 66 prvih i 105 kontrolnih pregleda u kovid ambulantama, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 16 pacijenata.

U kladovskoj opštini je prisustvo korona virusa potvrđeno kod još 18 osoba, izlečeno je deset bolesnika i aktivno pozitivne su 153 osobe. Od početka pandemije u ovoj su podunavskoj opštini, prema podacima nadležnih, inficirane 2. 542 osobe, oporavilo se 2.297 obolelih, a od posledica korona virusa preminula su 92 pacijenta.

Kao i obično nakon vikenda, u majdanpečkoj opštini beleži se porast novozaraženih korona virusom. Svaki treći juče testiran u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na virus i prema podacima nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi od 61 testirane osobe virusom je inficirano virusom.

Broj aktivno pozitivnih uvećan je na 85 pri čemu 57 obolelih nije primilo nijednu dozu vakcine. Povećan je i broj hospitalizovanih, zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama zbrinuto je 15 bolesnika iz majdanpečke opštine. Jedan pacijent preminuo je od posledica virusne infekcije.

Izvor: Danas

Reklame