Foto: Saša Trifunović

Par dana zaredom u Boru je broj aktivno obolelih od korona virusa u padu.

Današnji podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru pokazuju da su se od poslednjih informacija u Boru oporavile 62 osobe, dok je zabeleženo 29 novih slučajeva virusa, što znači da je 713 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada, saopštila je pres služba Grada Bor.

U informaciji se takođe navodi da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 86 bolesnika, kao i da je njih 70 pozitivno na virus.

Kada su u pitanju pregledi u borskim kovid ambulantama, znatno je više kontrolnih, nego prvih pregleda.

Juče je u kovid ambulanti “Metalurg” pregledano 28 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, dok je u ambulanti “Rudar” obavljeno 78 kontrolnih pregleda.

Na prijemnim odeljenjima bolnice zabeležena su 73 pregleda. Čeka se 43 rezultata prethodno uzetih briseva.

Tokom jučerašnjeg dana, a na osnovu rezultata testiranja u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja prisustvo virusa potvrđeno je kod 12 osoba i ukupan broj aktivno zaraženih i opštini Majdanpek je 177.

U kovid ambulantama u Majdanpeku I Donjem Milanovcu pregledano je 68 pacijenata, 19 je bilo prvih, a 49 kontrolnih pregleda.Prema rečima direktora Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića, trenutno je u tercijarnim zdravstvenim ustanovama u Nišu i Beogradu hospitalizovano 15 pacijenata iz majdanpečke opštine, a isto toliko je nakon otpusta na kućnom lečenju.

U izolaciji se nalazi 304 lica.

U trećem talasu korona virusom je u majdanpečkoj opštini zaraženo 482 osoba, izlečeno je 297, a od posledica virusa preminulo je osam pacijenata.

Prema poslednjim dostupnim informacijama, objavljane su juče na zvaničnom sajtu opštine Negotin, u ovoj opštini na 649 aktivnih slučajeva.

Prema jučerašnjim podacima Zdravstvenog centra Negotin, pozitivan nalaz registrovan je kod deset osoba odnosno kod 21,7 odsto testiranih. U ZC Negotin, na kovid odeljenjima leči se 45 pacijenata.

– Stanje u našoj opštini je za nijansu bolje, u smislu broja pozitivnih na dnevnom nivou i broja pacijenata koji su zatražili medicinsku negu, ali ako pogledamo kako je obeležavanje dve krsne slave, Mitrovdana i Aranđelovdana, uticalo na povećanje broja pozitivnih slučajeva, upućujem apel i molim naše građane da sutrašnji praznik obeleže u krugu svojih najmilijih.

Ako sačuvate sebe sačuvaćete i druge oko sebe. Neka nam nauk bude ono što smo imali u proteklih mesec i po dana. Moramo biti svesni da smo mi ti koji širenje virusa možemo da sprečimo ili da razbuktamo. – zaključio je predsednik negotinske opštine Vladimir Veličković, upućujući apel svima koji proslavljaju Nikoljdan da to učine u krugu porodice.

Izvor: Danas

Reklame