Foto: Saša Trifunović
Reklame

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su u prethodna dva dana evidentirana 23 nova slučaja zaražavanja korona virusom, oporavila se jedna osoba i na teritoriji grada Bora su 64 aktivna slučaja virusne infekcije.

I dalje u Opštoj bolnici u Boru nema hospitalizovanih pacijenata koji su pozitivni na virus, a u kovid ambulanti „Rudar“ juče je obavljeno 18 prvih i sedam kontrolnih pregleda, a na bolničkom prijemnom odeljenju nema evidentiranih pregleda.

U borskom Domu zdravlja započela je imunizacija trežom dozom vakcine i do sada je buster dozu primilo pedesetak Borana. Među njima je i gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je novinarima rekao da da se zbog prirode posla odlučio na ovaj korak.

– Svako ima obavezu i odgvornost da zaštiti sebe, svoju porodicu, prijatelje, komšije. Upravo zato sam rešio da primim treću dozu vakcine jer na dnevnom nivou imam kontakt sa 50 do 100 osoba, tako da na ovaj način štitim sebe, ali i sve te ljude – izjavio je novinarima Milikić pozivajući Borane  koji se nisu do sada vakcinisali da to urade, jer je to najefikasnija epidemiološka mera.

Od početka masovne imunizacije u Boru je dato oko 30.700 doza vakcina i nešto više od 40 odsto stanovnika Grada Bora je primilo obe doze cepiva.

Izvor: Danas