Foto: Pixabay
Reklame

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra od posledica virusne infekcije preminuo je jedan pacijent, prisustvo virusa potvrđeno je kod sedam osoba, oporavila su se tri bolesnika pa je u opštini Kladovo broj aktivno pozitivnih povećan na 55 osoba.

U minulih godinu dana od posledica korona virusa preminulo je 63 pacijenta, inače prvi slučaj Kovida 19 u ovoj opštini zabeležen je 26. marta prošle godine kada je od posledica virusne infekcije preminuo muškarac (86).

Do sada je zaraženo 1555 osoba i izlečeno 1437 bolesnika.

U Boru je i danas broj novoinficiranih veći od broja oporavljenih, te je i cifra aktivno zaraženih u porastu.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je podatke Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, prema kojima su evidentirana 23 nova slučaja inficiranja korona virusom, kao i da je izlečeno 19 bolesnika i sada je na teritoriji grada 371 aktivni slučaj virusne infekcije.

U Opštoj bolnici u Boru je na kovid odeljenjima svih 39 zbrinutih bolesnika pozitivno je na virus. Juče je u kovid ambulanti zabeleženo 37 prvih i 25 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 67 pacijenata.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja juče je testiranjem prisustvo virusa potvrđeno kod osam osoba.

Testiran je 51 pacijent, a obrađeno je 30 uzoraka. Od 90 aktivno zaraženih korona virusom, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama u Nišu i Kruševcu hospitalizovano je devet pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta je sedam bolesnika.

Više od polovine aktivno zaraženih je iz Majdanpeka odakle je 57 bolesnika, iz Donjeg Milanovca i pripadajućih seoskih naselja je 21 bolesnik, Rudne Glave 11 i u Jasikovu je jedan aktivni slučaj virusne infekcije.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini je korona virusom inficirano 1014 osoba, oporavio se do sada 891 bolesnik, a od posledica virusa preminula 33 pacijenta.

Izvor: Danas