Foto: Pixabay
Reklame

Svakodnevno se u Borskom upravnom okrugu evidentiraju novi slučajevi zaražavanja korona virusom, sve češće dvocifreni na dnevnom nivou.

U Boru je prema poslednjim podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ koje je gradski Štab za vanredne situacije saopštio, registrovano 40 novoobolelih, oporavilo se 17 osoba i na teritoriji grada je bilo 253 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 15 bolesnika, a kovid ambulanti „Rudar“ je zbog povećanog broja pacijenata koji se javljaju na pregleda radno vreme produženo od 7 do 22 sata.

U kladovskoj opštini je  prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo prisustvo virusa korona potvrđeno kod  još 12 osoba, a kako se od virusne infekcije oporavilo  takođe oporavilo 12 bolesnika, broj aktivno pozitivnih je nepromenjen u odnosu na prethodni dan i iznosi 117.

Od početka epidemije virusom je inificirano 2.116 osoba, do sada je izlečeno 1.920 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 79 pacijenata.

Sve je veći broj pacijenata iz majdanpečke opštine inficiranih korona virusom čije zdravstveno stanje zahteva hospitalizaciju.

Od 94 aktivno aktivno pozitivna bolesnika u kovid bolnici u Kruševcu je hospitalizovano 19.

Bezmalo svakodnevno se prilikom pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek kod pacijenata dijagnostikuje upala pluća, a više od polovine aktivno zaraženih je navakcinisano.

Korona virusom je od početka epidemije u majdanpečkoj opštini inficirano 1.636 osoba, do sada je izlečeno 1.488, a od posledica virusne infekcije preminula su 54 pacijenta.

Opštinski Štab za vanredne situacije Negotin saopštio je da je prema informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin, tokom jučerašnjeg dana od 109 obrađenih testova, virus korona  registrovan kod 18 pacijenata starosti od 23 do 86 godina.

U negotinskom Zdravstvenom centru je na kovid  odeljenjima smešteno  19 pacijenata sa bronhopneumonijom, dva pacijenta su otpuštena, a dva nova hospitalizovana. Nije bilo transporta u tercijalne kovid ustanove.

Juče je u kovid ambulanti u Negotinu bilo 47 prvih i deset kontrolnih pregleda.

Izvor: Danas