Sportski savez grada Zaječara nastavlja sa organizacijom turnira iz kalendara rekreativnih manifestacija. Tako je bilo i minulog vikenda, kada su na red došli turniri „Dan rudara“ u Lubnici i Memorijal „Mladen Radić“ u Vražogrncu, piše Glassporta.rs.

Povodom praznika svih rudara u subotu 6. avgusta upriličen je turnir u malom fudbalu, koji je održan u Lubnici. Organizatori manifestacije koja je pored fudbala na petoparcu obuhvatila i takmičenje u obaranju ruku bili su Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lubnica, a učestvovalo je 10 ekipa, od čega pet čisto rudarskih koje su se nadmetale za pehar pobednika.

Prvo mesto na kraju pripalo je ekipi „Zaječara“, a domaćini iz Lubnice su se potrudili da čitavo takmičenje pored bronih nagrada iznenađenja poput novogodišnjeg putovanja u Ohrid za najboljeg igrača turnira ima i svojevrsno „treće poluvreme“, pa je druženje svih učesnika nastavljeno i posle završetka turnira.

Samo dan kasnije, prava fudbalska priča viđena je i u Vražogrncu. Tradicionalni Memorijalni turnir „Mladen Radić“ ponovo je opravdao očekivanja. Učestvovalo je 12 ekipa, viđen je veliki broj zanimljivih utakmica, odlični timovi odmerili su snage u ovom zaječarskom selu, a trijumfovala je ekipa „K3 Čika Joca“.

Igrači ovog tima su inače organizatori jednog drugog Memorijala, onog u Kotlujevcu koji nosi naziv njihove ekipe, a ovog puta su na gostujućem terenu izvojevali pobedu, koja im je donela pehar za prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 30 hiljada dinara.

Sportski savez grada Zaječara i u narednom periodu priprema veliki broj rekreativnih manifestacija, koje će biti održane kako na teritoriji grada, tako i u zaječarskim selima, a „Glas sporta“ će svakako biti na pravom mestu da sve to i zabeleži.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame