Foto: G. Tončev Vasilić
Reklame

Dim sa deponije se i dalje širi na pojedine delove grada i okoline, pa merna mesta, na kojima se prati kvalitet vazduha u Boru, treći dan za redom beleže povišene vrednosti pojedinih paramtera. – U gašenju požara pomaže nekoliko buldozera, utovarivača, prskalica i kamiona u vlasništvu Serbia Zijin Copper

Požar koji je minulog vikenda izbio na gradskoj deponiji ni posle tri dana nije lokalizovan u potpunosti, jer vatra i dalje tinja iz dubljih slojeva smetlišta. Zbog toga je u toku zatrpavanje zgarišta zemljom, u čemu sve vreme pomaže brojna mehanizacija Serbia Zijin Copper. Dim sa deponije se i dalje širi na pojedine delove grada i okoline, pa merna mesta, na kojima se prati kvalitet vazduha u Boru, treći dan za redom beleže povišene vrednosti pojedinih paramtera.

U gašenju požara učestvuju Vatrogasno spasilački bataljon u Boru i nadležno javno komunalno preduzeće „3. oktobar“, a pomaže im nekoliko buldozera, utovarivača, prskalica i kamiona u vlasništvu Serbia Zijin Copper.

Pretpostavlja se da je visoka temperatura razlog zbog koga se lako zapaljiva materija sa gradske deponije upalila, a velika količina komunalnog otpada koji se godinama odlaže na tom mestu akciju suzbijanja daljeg širenja dima čini otežanom i dugotrajnom.

Mehanizacija Serbia Zijin Copper biće na raspolaganju do potpune lokalizacije vatre i dima, kao što je pre desetak dana bila mobilna i pri gašenju požara koji je buknuo u gradskom naselju „Bor 2“.

G. Tončev Vasilić

Reklame