Foto: youtube tv kopernikus

Član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović rekao je danas da uprkos povećanju broja obolelih od kovida 19, neće biti uveden policijski čas ili ograničeno kretanje.

Tiodorović je za televiziju Prva rekao i da više od 92 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano protv korona virusa, te ponovo apelovao na sve da se vakcinišu.

On je naveo i da je sinoć od posledica krona virusa umro mladić (22) koji nije bio vakcinisan.

Ponovio je da je aktuelna situacija nesigurna s tendicijom da postane nepovoljna, i dodao da to nije iznenadilo nadležne mada je, kako je rekao „malo poranilo“.

Tiodorović je pozvao sve da poštuju protivepidemijke mere koje nisu ni ukidane, te podsetio da tu spada nošenje zaštitnih maski, držanje distance, dezinfekcija i higijena.

„Nikakvog uvodjenje policijskog časa niti ograničavanje kretanja neće biti, niti ima potrebe da to radimo, ali mere koje postoje se moraju poštovati“, rekao je on.

Tidorović je rekao i da je Krizni šatb u stalnom zasedanju i da su konsulatacije svakodnevne, te dodao se sednica Kriznog štaba može očekivati „svakog momenta“, odnosno veoma brzo.

On je naveo i da je izardjeno uputstvo za početak školske godine, te ukazao da situacija s korona virusom nije svuda u Srbiji ista i da će i od toga zavisiti gde i kako ce se odvijati nastava.

Tidorović je rekao da smatra da je redovno odvijanje nastave znatno bolje nego onlajn.

Podsetio je da Beograd i nekoliko opština i gradova u Srbiji imaju visok odziv na imunizaciju, ali da ima i onih mesta gde je mali broj gardjana primio vakcinu.

Tiodorović je rekao da masovni dogadjaji poput Egzita u Novom Ssadu ili Nišvila u Nišu mogu da se organizuju ukoliko se poštuju epidemijske mere.

Dodao je da je bio i na svadbi koja je organizovana uz poštovanje epidemijskih mera.

Izvor: Beta

Reklame