foto: Katarina Andrić
Reklame


Teodora Mitić iz Zaječara, finalistkinja izbora za Miss Srbije 2019. i bivša Miss Interneta Srbije, plasirala se u finale Top Model Europe među 25 najboljih od 25.000 kandidata

Srbija i Zaječar imaju svoju predstavnicu u finalu ovogodišnjeg prestižnog takmičenja Top Model Europe, koje će biti održano 29. maja u hotelu Steigenberger Wiltcher՚s u Briselu, glavnom gradu Evropske Unije.

Da bi dospela do finala, u kome će učestvovati najboljih 25 modela raspoređenih u tri kategorije, Teodora je morala da prođe put stroge selekcije gde je uspela da se preko internet glasanja i kastinga u Marselju i Parizu plasira u najboljih 25 od početnih 25.000 kandidata.

Foto: Miss YU

Teodora, koja zbog posla modela trenutno živi u Francuskoj, predhodno je u Srbiji ostvarila zapaženi uspeh postavši Miss Interneta Srbije kao finalistkinja zvaničnog izbora za Miss Srbije za 2019. godinu, u organizaciji kompanije Miss Yu.

„Ponosna sam što sam jedina predstavnica, ne samo Srbije, nego uopšte zemalja Balkana, koja je uspela da se ove godine plasira u finale Top Model Europe, možda najprestižnijeg takmičanja modela u Evropi. Inače, ovo takmičenje se organizuje u 15 evropskih zemalja i početno je bilo 25.000 kandidata. Ja sam u finale ušla preko polufinalnog seta u Parizu, a bilo ih je i u Amsterdamu, Londonu, Briselu i Milanu.“ – kaže Teodora.

foto: Miss YU

Teodora se takmiči u kategoriji komercijalnih modela, a cilj ovog takmičenja je da se pronađu i promovišu novi modeli u modnoj industriji kojima se ovim otvaraju vrata internacionalne karijere, obzirom da su predhodni finalisti i pobednici Top Model Europe radili za Dolče&Gabanu, Žan Pol Gotjea, Luisa Vitona, Kartijea, Ninu Riči, Džona Galiana…

„Jedan od načina da uđete u svet visoke mode i radite za najcenjenija imena modne industrije je upravo ovo takmičenje. Nama iz Srbije i zemalja regiona je otežan put da se probijemo do samog vrha, obzirom da se takmičenja ne organizuju u našim zemljama. Želim da poručim da stojim na raspolaganju svim devojkama i mladićima iz Srbije i zemalja regiona putem e-maila i telefona (poznati redakciji), za sve eventualne savete i pomoć ako žele da krenu mojim putem.“poručuje Teodora i dodaje kako očekuje pobedu na ovogodišnjem takmičenju Top Model Europe.

Reklame