Defileom učesnika uz prigododan program na Popovoj plaži sinoć je svečano otvorena 11. smotra izviđača Srbije. 994 izviđača iz dvanaest zemalja sveta i Srbije narednih 10 dana boraviće u našem gradu.

 

Svečanim defileom učesnika smotre i prigodnim programom sinoć je svečano otvorena 11. smotra Saveza izviđača Srbije.

Izviđači iz Srbije, Slovenije, Izraela, Velsa, Bosne i Hercrgovine, Palestine, Kuvajta, Egipta, Crne Gore,  Rumunije, Francuske, Švajcarske, Sjedinjenih Američkih država i Italije uz pesmu i igru prodefilivali su ulicama Zaječara na svom putu ka Popovoj plaži gde je održan centralni deo ceremonije svečanog otvaranja.

994 učesnika iz dvanaest zemalja sveta i Srbije narednih deset dana boraviće u Zaječaru

U ime organizatora okupljene izviđače pozdravio je starešina odreda izviđača Predrag Nicić

„Dragi prijatelji izviđači, hvala vam što ste došli u ovolikom broju da uveličate ovu našu manifestaciju, 11. smotru Saveza izviđača Srbije, koju naš odred kao domaćin i grad Zaječar priželjkuju više godina. Pošto smo se toliko dugo godina pripremali za ovu smotru i priželjkivali, potrudićemo se da budemo dobri domaćini svima vama ovih  deset dana, koliko budete proveli u Zaječaru. Nadam se da će vam brzo proteći tih deset dana i da ćemo se lepo družiti i na kraju rastati i videti na nekoj drugoj akciji“ – kazao je je Predrag Nicić, starešina odreda izviđača Đorđe Simeonović

Predstavnici odreda izviđača „Mlava“, Lenka, Lazar, Ljubica i Ilija, otpevali su, na veliko zadovoljstvo svih okupljenih, tri tradicionalne izviđačke pesme.

Ovacijama publika je pozdravila nastup predstavnika odreda izviđača „Mlava“

Okupljenim izviđačima potom se obratio i starešina Saveza izviđača Srbije Gabriel Ranković.

„Dragi izviđači, dragi prijatelji, dobro veče i dobro došli  na jedanaestu smotru Saveza izviđača Srbije. U ime Saveza izviđača Srbije i u svoje lično ime želeo bih da se zahvalim svima koji ste večeras sa nama. Kada vas pogledam danas jako sam ponosan, izuzrtna je čast i zadovoljstvo što pred sobom vidim požrtvovane i posvećene mlade ljude i odrasle vođe koji, iako tako različiti, svi teže ka istom  cilju. Da kreiramo bolji svet.“  – istakao je Gabriel Ranković

Mladi izviđači uživali su u programu

Na kraju oficijelnog dela programa okupljenim učrsnicima smotre obratio se i Vujadin Milošević, predstavnik Grada Zaječara.

„Dragi izviđači, dobro došli u Grad Zaječar i drago mi je da smo uspeli da ovu smotru u ovolikom broju realizujemo u našem gradu. Posle skoro četrdeset godina čekanja, što se tiče odreda Đorđe Simeonović. U narednih deset dana vi ćete biti smešteni u Park šumi Kraljevica koja je pluća i srce ovoga grada. U imr grada Zaječara ja vam svečano predajem ključeve od našeg srca, od naše Kraljevice i nadam se da ćemo je ostaviti još lepšom.i boljom i nadam se da ćete uživati.“ – zaključio je Vujadin Milošević

Prema rečima organizatora učesnici smotre imaće priliku da steknu mnoge veštine i znanja, a prolaziće kroz sveobuhvatni  program koji je zasnovan na programu Saveza izviđača Srbije.

U nastavku teksta možete pogledati video priloge sa sinoćnjeg defilea i svečanog otvaranja.

 

 

 

 

Reklame