Reklame

Sastankom u Gradskoj upravi u Zaječaru nastavljene su pripreme za predstojeći Kros RTS-a, koji će 16. oktobra biti održan na Kraljevici, piše Glassporta.rs.

Prisustni su bili predstavnici Školske uprave, Zdravstvenog centra Zaječar, Policijske uprave, gradskih javnih preduzeća, Pozorišta-Centra za kulturu “Zoran Radmilović”, Crvenog krsta i Komunalne policije, kojima su predočeni zadaci i obaveze, kako bi sve bilo spremno za početak takmičenja.

Sastanak je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara, koji je istakao da se Zaječar nebrojeno puta pokazao kao odličan domaćin i organizator, a kao višestruki pobednik ovog najmasovnijeg sportskog takmičenja na Balkanu, ima i obavezu više da sve protekne u najboljem redu.

“Štab za vanredne situacije dozvolio je održavanje ove prestižne manifestacije, čiji je Zaječar neizostavan deo skoro dve decenije”, poručio je Stanković i dodao da se nada da će i vreme ići na ruku svim učesnicima.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, istakao je da će biti preduzete sve mere kako bi se takmičenje sprovelo na najbolji mogući način i po uputstvima kako republičkog, tako i gradskog štaba za vanredne situacije.

“Svim takmičarima biće merena temperatura pre početka trke, dežurna će kao i svake godine biti ekipa Hitne pomoći sa beskontaktnim toplomerima. Imamo i ograničenje od maksimalno 17 učesnika po trci, od čega će sedam biti iz drugih gradova Srbije, tako da su i ove godine uključene samo gradske škole”, poručio je Božinović.

Propozicije i satnica takmičenja biće prezentovani na Konferenciji za medije, koja će biti održana u Gradskoj upravi grada Zaječara u petak 15. oktobra sa početkom u 13 sati.

Izvor: Glassporta.rs