Foto: Saša Trifunović
Reklame

Prema najnovijim podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ koje je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, u Boru su evidentirane dve novozaražene osobe korona virusom, oporavilo se šest osoba pa su na teritoriji grada 143 aktivna slučaja virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima od 20 hospitalizovanih bolesnika, 17 je pozitivno na virus.

U kladovskoj opštini je manje od deset aktivno zaraženih, a kako prema rezultatima testova, nema novoobolelih od virusa koronato je i broj aktivno pozitivnih nepromenjen u odnosu na juče – sedam bolesnika. Od početka epidemije korona virusom je zaraženo 1.746 stanovnika opštine Kladovo, do sada se oporavilo 1.664, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

Od 32 juče testirane osobe prisustvo korona virusa potvrđeno je kod pet, kažu nadležni u Domu zdravlja Majdanpek. U kovid ambulantama obavljeno je osam prvih i 19 kontrolnih pregleda, a kako se oporavilo šest bolesnika, to je na teritoriji majdanpečke opštine aktivno zaraženo 20 osoba. Pet pacijenata je zbog teže kliničke slike zbrinuto u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, a u izolaciji se nalazi 39 osoba.

Izvor: Danas