Stigla je najavljena promena vremena i jako zahlađenje. Nakon jučerašnjih 27 stepeni u Beogradu, jutros ima svega 5 stepeni, hladno je i pada kiša.

U celoj Srbiji tmurno, pada kiša i veoma je hladno, temperature su prave zimske, u mnogim gradovima ispod pet stepeni, a najhladnije na Crnom Vrnu gde je izmereno 0.

Promena vremena je juče zahvatila ceo region. Temperatura je za svega sat-dva opala za 15 do 20 stepeni. U Sloveniji se temperatura u mnogim mestima spustila oko nule, pa je kiša prešla u sneg, ponegde je napadalo i do 50cm svežeg snega.

Jutros je tmurno, hladno, oblačno, tako će ostati i tokom narednih sati ali i do kraja dana.

Biće nam danas neophodni kišobrani, ceo dan će biti kiše, a na jugu i pljuskova praćenih grmlajvinom.

U planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije prelazak kiše u sneg. Tmurno vreme će pratiti i umeren severni i severozapadni vetar, koji će krajem dana imati jak intenzitet. Maksimalna temperatura u većem delu Srbije jednocifrena, biće od 7 do 9 stepeni, jedino na kranjem jugu i kranjem severu temperatura do 11 stepeni.

Do kraja sedmice vreme nalik jesenjem. Temperatura će biti ispod ili oko proska za ovo doba godine što je do 15 stepeni. Lokalno će biti kiše, na planinama snega.

Izvor: N1

Reklame