Reklame

Tačno u 9 časova jutros je startovao III Timočki maraton, a zvanično je otvorena i „Bastionska transverzala“ – kružna staza koja povezuje 11 kontrolnih tačaka, koje čine zaječarski bastioni, ali i druge znamenitosti grada Zaječara.

U takmičarskom delu maratona učešće je uzelo 157 takmičara, a na desetine sugrađana, ljubitelja istorije,  sporta i avanture pridružilo se akciji.

Takmičari svih uzrasta, profesionalci i amateri, sa velikim nestrpljenjem očekivali su start trke na pet staza dužine od 7 do 68 kilometara. Vreme je, uprkos najavama meteorologa ipak išlo na ruku takmičarima, i oblačno jutro pretvorilo se u vedar, sunčani dan.

Na startu je bilo dosta novih lica, ali i takmičara koji su se već oprobali na nekoj od staza Timočkog maratona.

Zaječarski atletičari – bračni par Filipović, i pored činjenice da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za maraton, uzeli su danas učešće. Danijela je dve godine zaredom osvojila prvo mesto na stazi S4 – do sada najdužoj stazi  maratona. I ove godine rešila je da se, sada u pratnji svog supruga Dragiše, oproba.

„Nismo u dobroj kondiciji, ali se nadamo da će Danijela ostvariti dobar rezultat na stazi.“-  izjavio je za naš portal Dragiša Filipović.

Dragiša i Danijela Filipović

U maratonu učestvuje i prošlogodišnji pobednik staze S4, Nenad Nikolić,  koji je uspeo da 65 kilometara savlada za svega 7 sati. Nada se pobedi, iako nije imao priliku da se pripremi za maraton onako kako je to potrebno da bi se postigao dobar rezultat.

Nenad Nikolić prošlogodišnji šampion

„Idem na pobedu, nadam se da ću biti najbolji. Nisam u sjajnoj kondiciji, ovo je veoma zahtevan maraton, koji zahteva žestoke pripreme. Ipak, daću sve od sebe.“ – izjavio je prošlogodišnji šampion, samouvereno i sa osmehom.

Još jedan bračni par učestvuje u današnjem maratonu, pojačan svojim četvoronožnim mezimcem. Prošle godine Dejan je učesvovao na maratonu na stazi S4 i ovenčao se bronzom. Ovog puta podršku na stazi pruža mu njegova supruga.

Bračni par Milojević i njihov četvoronožni ljubimac

I mladi  zaječarski sportista Uglješa Đuričković rešio je da ove godine uzme učešće u maratonu. Opredelio se  za stazu malog maratona.

Uglješa Đuričković

„Oduševljen sam konceptom ovog maratona, jer predstavlja mnogo više od sportske manifestacije, ovo je napor jedne sjajne ekipe ljudi da se očuvaju kulturno istorijski spomenici i otrgnu od zaborava. To zaslužuje puno poštovanje.“ – izjavio je za „Glas Zaječara“ Uglješa neposredno pre starta maratona.

Start trke protekao je u najboljem redu. Očekuje se da će poslednji takmičar proći kroz kontrolnu tačku u Vlaškom Dolu noćas oko 2 časa posle ponoći.

Ovogodišnji III Timočki maraton realizuje se pod pokroviteljstvom grada Zaječara, Fondacije „Trag“, a uz svesrdnu podršku prijatelja trke: kompanije Coca Cola HBC, Rauch, Na Eks – Bahus,  Kluba Radio amatera iz Zaječara, Komande za razvoj Timočke Brigade i Kompas Media – Glas Zaječara.

 

 

 

Reklame