Foto: Pixabay.com

Na putnim pravcima I, II i III prioriteta kolovozi su vlažni i ima raskvašenog snega, što zahteva opreznu vožnju! Magle ima duž rečnih tokova, kao i pojave odrona.

 

Na putnim pravcima I, II i III prioiteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle ima na sledećim putnim pravcima:
I B-36   Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka)
II A-161   Žagubica – Borsko jezero
II A-222   Kalna – Jabučko ravnište

Odrona ima na sledećim putnim pravcima:

I B-33 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje)
I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac) – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem 35
I B-36 Paraćin – Boljevac – Zaječar – dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka)

II A-165 Porečki most – Klokočevac Miloševa Kula – Zagrađe – Rgotina – Vražogrnac
II A-161 Žagubica – Borsko jezero
II B-396 Porečki most – Brza Palanka
I B-35 Vratarnica – Knjaževac – Svrljig (Popšica)
II A-217 Granica J1/I3 – Sokobanja – Knjaževac
II A-221 Knjaževac – Kalna – Jalovik
II A-222 Kalna – Jabučko ravnište
II A-218 Boljevac – Sokobanja – Vrelo

Sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Na državnom putu I B – 36, na deonicama: Donja Mutnica (km 12+700), Krivovirsko brdo (km 26+800) Mirovo (km 44+850), na putu I B – 35 Grljan-Vratarnica (km 126+250), na državnom putu II A -219, na deonici od km 6+650 do km 6+900 ( u blizini Dobrog polja ), na putu II A -169 Zaječar-Lasovo ( km 74+950 ), i na putu II A -218 Boljevac-Sokobanja ( km 3+882 )koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Magistralni gasovod, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 m do 300 m.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Apelujemo da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Reklame