foto:pixabay

Na teritoriji Zaječara i Timočke krajine vreme je oblačno. Povremeno pada kiša umerenog intenziteta. Kolovozi prvog, drugog i trećeg prioriteta su mokri.

Zbog pojave magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, vidljivost je smanjena na 25 do 100 metara.

Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali (IB-34).

Na državnom putu IB-36(Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica (km 12+700), Кrivovirsko brdo (km 26+800) i Mirovo (km 44+850), kao i na putu IB-35 Grljan-Vratarnica(km 126+250) koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 m do 300 m.

Podsećamo vozače da su do 1. aprila po Pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da na automobilu imaju sva 4 zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Takođe, van naseljenog mesta obavezno je posedovanje lanaca, ili drugih uređaja za povećenje trakcije.

Reklame