Reklame

Na jučerašnje saopštenje JKP „Vodovod“ u Zaječaru, reagovali su iz Stranke slobode i pravde u Zaječaru novim saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Imajući u vidu da navodni direktor JKP “Vodovod“ u svom saopštenju nije dao odgovor ni na jedni pitanje koje smo mu postavili, uzimamo za pravo da mu ih ponovimo, navodi se u saopštenju SSP-a Zaječar.

„GrO Zaječar već nedeljama moli nadležne iz finansijske policije, inspekcije rada, tužilaštva, da uđu u ovo JKP i sprovedu neophodne radnje te činjenice saopšte javnosti.

Ponavljamo radnici JKP dobijaju otkaze u toku bolovanja što je protivzakonito, nehuman i politički čin. To se najbolje vidi u rešenju jedne od otpuštenih radnica. Takođe smo pitali da li je tačno da Šarčević provodi više vremena u sudu tužeći se sa svojIm radnicama nego na radnom mestu. Tražili smo odgovor na pitanje, zašto si Šarčeviću primoravao radnike da autobusom u toku radnog vremena, odlaze na miting SNS i Aleksandra Vučića? Pitali smo se da li je tvoja direktorka finansija odgovorna za gubitak u prošloj godini od 40 000 000,00 ili ti sa svojim gradonačelnikom.

Tražili smo odgovor na pitanje zašto Boško Ničić ne menja direktora JKP kada i nestručni vide da ga sadašnji vodi u stečaj, zadužujući firmu sa preko 37% njene vrednosti, a to je 980 000 000,00 dinara. Ko je pored Ljiljane Bocić odgovoran za plaćanje enormnih računa firmi “Brana komerc“ iz Kruševca? Da li ste možda to vi navodni direktore?

Sve u svemu GrO SSP Zaječar čeka odgovore na ova i mnoga druga pitanja, a to tada vam ponavljamo obećanje koje smo dali. Sve velmože u lokalnim sredinama koje su politički progonili neistomišljenike će posle smene ove vlasti odgovarati ne pred vašim nego demokratskim, nezavisnim sudovima“.- stoji u saopštenju GrO SSP-a Zaječar.