Iz Stranke slobode i pravde saopštavaju da je GrO SSP na sastanku predsedništva pored aktuelne društveno političke situacije u gradu razmatrao i temu odnosa sa ostalim političkim faktorima u gradu. Prema njihovim navodima konstatovana je dobra saradnja sa Narodnom strankom, po principima koalicionog sporazuma u okvirima Ujedinjene opozicije Srbije.

Prema njihovim rečima ono što jeste uočeno je mržnja koja se širi preko pojedinih portala koji privileguju potpuno otvoreno tzv.“suverenističku“političku opciju.

„Bez namere da reklamiramo te portale želimo da izrazimo svoju zabrinutost takvim pojavama u našoj okolini. Želimo da naglasimo i još jednom skrenemo pažnju svima koji sebe smatraju jedinom „pravom“ opozicijom u ovom gradu,da bez SSPa neće i ne može biti nove vlasti u Gradu Zaječaru. Novu vlast ove političke opcije će u tom slučaju moći da prave jedino sa sadašnjim konstituentima, što će biti još jedno prekrajanje izborne volje građana“.- ističe se u saopštenju.

Prema njihovim rečima GrO SSP se od početka svog rada trudio i trudi da sa svim opozicionim strukturama gaji korektne odnose i pored programskih razlika.

„Omalovažavanje, vređanje, laži, nisu dobar preduslov za buduću saradnju ili eventualno stvaranje neke nove vlasti. Na vreme opominjemo sve da Srbija trenutno ima jednog opasnog protivnika oličenog u koaliciji na vlasti. Ako nismo u stanju da to prepoznamo sada, onda nećemo moći nikada ,pa će svaki budući razgovor biti nemoguć. U nadi da će svi tzv“pravi“opozicionari uneti malo veću ozbiljnost u svom radu, GrO SSP još jednom poziva na razum i smirivanje retorike“.dodaju oni.

Oni takođe oštro osuđuju sva dešavanja, a u vezi sa uništavanja životne sredine i predajom srpske zemlje u ruke stranih kompanija sa namerom eksploatacije rudnog bogatstva.

„Pridružujemo se protestima meštana Malog Izvora protiv otvaranja kamenoloma i protestu građana protiv uništavanja Park šume Kraljevica. GrO SSP poziva sve građane Zaječara i meštane okolnih sela na ozbiljnost i veću aktivnost u borbi protiv ovog kriminalnog režima koji čine SNS,SPS,JS i bivši i sadašnji radikali“.- stoji u saopštenju SSP-a Zaječar.

Reklame