foto: mondo.rs

Predstavnici opozicije u Republičkoj izbornoj komisiji napustili su sednicu, zahtevajući da se na decembarskim izborima primedbe unose u sam zapisnik, a ne u poseban list papira, i da ispod njih budu potpisi svih članova biračkih odbora, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

„Veliki broj prigovora na nepravilnosti na biračkim mestima koje su podnosili predstavnici opozicije na prethodnim izborima nije prihvaćen jer primedbe nisu unošene u zapisnik, već su bile napisane na posebnom papiru. I pored činjenice da je taj papir formalno bio sastavni deo zapisnika u ogromnom broju slučajeva on je jednostavno nestajao“, navedeno je u saopštenju SSP.

Naveli su da su Republička izborna komisija, Gradska izborna komisija Beograd i Upravni sud, na osnovu činjenice da nema dokaza da su primedbe postojale, po automatizmu odbijali sve prigovore.

„Na sastanku radne grupe RIK-a nije prihvaćen naš predlog i pored ukazivanja na nepravilnosti na prošlim izborima. Ukoliko RIK odbije naš predlog to će biti još jedan udarac na zakonitost izbora koji se održavaju 17. decembra“, rekli su iz SSP.

Izvor: Beta

Reklame