Foto: Glas Zaječara Irena Živković

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, njegov zamenik Milivoje Janošević i gadsko veće sami sebi dodelili socijalnu pomoć od po 50.000 dinara na ime solidarne pomoći za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih.

„Nema para za Sigurnu kuću niti za logopeda u vrtićima, za dečje sportske klubove, dečje školice pri Centru za kulturu, za jedan besplatan obrok u školi, ali ima da pomognete sami sebi, vi koji radite na štetu Borana i svaki mesec za to primate više od hiljadu evra. Ali vama je to malo za život“, izjavila je predsednica odbora SSP za Bor Irena Živković, u pisanoj izjavi.

„Građani Bora su rekli šta misle o odluci gradske vlasti tako što su po gradu postavili ‘kutije’ za dobrovoljne priloge, da bismo pomogli ugroženim gradskim čelnicima“, rekla je Živković.

Dodala je da je „da stvar bude gora, gradonačelnik, tražeći opravdanje za sebe, izjavio da je uzeo solidarnu pomoć da bi taj novac dao u humanitarne svrhe. Kada bi svoj novac dao u humanitarne svrhe, to bi bilo pohvalno, naravno. Ali ovako on samo reklamira svoju humanost novcem građana Bora“.

Ona je ocenila da je korupcija za vreme vlasti Srpske napredne stranke (SNS) doživela procvat i da se ovakvim potezima vlast ruga građanima Bora i ponižava ih.

„Borani sve to vide. Zato i nema ostavke gradonačelnika Bora u nizu ostavki SNS funkcionera. Izbore u Boru ne smeju da raspišu jer su i u vrhu SNS svesni da su trenutnu i tesnu većinu u Skupštini grada uspeli da formiraju kupovinom odbornika takozvane opozicije i da tako nešto neće moći da ponove više nikada“, istakla je Živković.

Izvor: Beta

Reklame