Foto: Glassporta.rs

Ako je posle Međuokružnog takmičenja bilo neke dileme, sada je otklonjena. Ekipa Osnovne škole „Ljuba Nešić“ iz Zaječara kadra je za velike stvari, što je i dokazala na najvišem mogućem nivou, Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije, piše Glassporta.rs.

Zaječarci su predvođeni profesorom Bojanom Živkovićem na takmičenju u Novom Sadu osvojili 2. mesto u konkurenciji najboljih osam školskih ekipa u državi i na taj način stigli do srebrnog odličja. Ono što je posebno važno za sve učenike, jeste činjenica da su došli i do važnog broja poena koji će im značiti pred nastavak školovanja.

OŠ „Ljuba Nešić“ predstavljali su sledeći igrači u četiri kruga takmičenja: Lazar Gligorijević, Đorđe Janković, Petar Klinac, Miloš Đorđević, Alesandro Panić, Strahinja Sokić, Mihajlo Ćirić, Uglješa Nikolić i Ognjen Nikolić.

Sve tri pobede u grupnoj fazi na 12. izdanju Olimpijade učenika Srbije dovele su ih na prag titule, ali je u finalu OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ iz Beograda opravdala ulogu favorita i stigla do trijumfa rezultatom 3:1. Ali ono što ostaje svakako je način na koji su Zaječarci stigli do borbe za pobednički pehar, prvog dana su savladani vršnjaci iz Pećinaca i Smedereva prilično rutinski, a kada je drugog dana ostvaren i trijumf protiv OŠ „8. septembar“ iz Pirota, cilj sa kojim su potajno i krenuli u Novi Sad je i realizovan, osigurana je dugo očekivana medalja.

Drugi dan Olimpijskih sportskih igara doneo je i prvu medalju zaječarskom školskom sportu, ali ono što je izuzetno važno istaći jeste činjenica da grad na Timoku i veliki broj zaječarskih osnovnih i srednjih škola predstavlja više od 70 učenika i profesora na školskoj Olimpijadi, koja je na programu do 30. maja u Novom Sadu.

„S pravom se nadamo da ćemo dočekati bar još neko odličje. Ako ga i ne bude, bićemo sigurni da su svi učesnici iz Zaječara dali svoj maksimum“, poručio je za „Glas sporta“ Miomir Simonović, generalni sekretar Zaječarskog saveza za školski sport (ZŠS).

Izvor: Glassporta.rs

Reklame