Reklame

Završnu konferenciju ispred koalicije SPS-JS Ivica Dačić, odžali su kandidat za gradonačelnika Srđan Stanojević i Dr Mirko Nikolić, kandidat za predsednika Skupštine grada Zaječara. Ovom prilikom oni su se zahvalili svima na podršci i pozvali su građane da glasaju za njihovu listu.

Dr Mirko Nikolić, kandidat ove političke grupacije za predsednika Skupštine grada Zaječara, istakao je da su uprkos pandemiji uspeli da predstave svoj program.

„Ono što, kao prvo želim da istaknem, jeste da je kampanja protekla u specifičnim uslovima zbog pandemije korona virusa. Želim da se zahvalim i pohvalim pridržavanje svih mera. Ako je postojao i neki rizik, doveden je na minimum. Skupovi su bili na otvorenom, nosili smo maske i držali distancu. Nadam se da smo onoliko koliko smo mogli, uspeli da predstavimo naš program. Ono što bih istakao jeste da smo ovog puta izašli sa dva kandidata. Kandidatom za gradonačenika i kandidatom za predsednika Skupštine grada. Naša lista je uvek bila kvalitetna. Ovog puta smo zaista doveli mlade ljude, i  biće to jedno pravo osveženje. Ne bih se iznenadio da prosveta i zdravstvo mogu da budu strateške strane sutra u budućnosti grada Zaječara“.kazao je on.

Kandidat za gradonačelnika Srđan Stanojević, zahvalio se svim listama, pošto su svi bili veoma korektni prema njima, i pozvao građane da glasaju za listu broj 2.

„Polako privodimo kraju ove naše predizborne izborne aktivnosti. Hteo bih da se zahvalim svim listama koje su učestvovale jer su bile korektne prema našoj koaliciji. Nadam se da je takav odnos bio i sa naše strane i lično mislim da bi ovakav odnos trebalo da se gradi u budućnosti. Zahvalio bih svim medijima jer su veoma efikasno obeštavali o svim aktivnostima u našoj kampanji. Posebno se zahvaljujem našim rođacima, prijateljima, sugrađanima, koji su, pre svega, svojim potpisom produžili našu listu i omogućili nam da izađemo na izbore, a kasnije su zaista pružili nesebičnu podršku nama. Nadam se da su ovi flajeri sa našim programom došli do većine glasača i da će oni to pogledati, razmotriti i razmisliti. Pozvao bih sve glasače da izađu u što većem broju 28. marta i da zaokruže broj dva jer je to garancija za razvoj i stabilnost ovog grada“- poručio je on.

Na naše pitanje da prokomentarišu funkcionersku kampanju Srpske napredne stranke, Srđan Stanojević je kazao sledeće:

„Što se tiče funkcionera na državnom nivou, mogao bih samo o našim funkcionerima da kažem nešto. Naš predsednik Socijalističke partije Srbije, gospodin Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije, gospodin Dragan Marković Palma, su došli ovde u subotu i dali pravi primer kada je neradan dan, kako treba da funkcionišu funkcioneri. Oni su isključivo došli da pruže političku podršku kada je neradan dan. Što se tiče našeg ministra prosvete, on je došao kada je bio radni dan. Bila je to radna poseta ministra prosvete koja je bila dogovorena još pre tri meseca. Ta poseta je zaista bila dogovorena mnogo pre lokalnih izbora jer se u to vreme radio projekat rekonstrukcije krova naše školske uprave. Prvi put da je neki ministar prosvete došao u Zaječar da podrži projekat i najavi rekonstrukciju krova. Kasnije je imao radni sastanak sa direktorima srednje škole, a što se tiče drugih funkcionera, zaista nemam ništa drugo da kažem jer nisam ni bio u protokolu“.