foto: Glas sporta

Pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća” u dvorištu Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Zaječaru, organizovan je sportski dan u okviru “Dečje nedelje”, koja se tradicionalno održava svake godine u prvoj nedelji oktobra.

Veliki šampioni, sportisti u pravom smislu te reči održali su mini prezentaciju i vežbali sa učenicima od 1. do 4. razreda zaječarske škole, a mališani su bili oduševljeni, jer su imali šansu i da razgovaraju i treniraju sa sportistima koji su potekli iz Zaječara i dosegli neslućene visine, piše Glas sporta.

Najpre im se obratila sportska i borilačka legenda Zaječara, bivši neporaženi profesionalni prvak Srbije, Balkana i Evrope u kik boksu, Boban Stojanović.

“Slušajte svoje učitelje, obrazovanje je najbitnije, ali ne zapostavljajte ni sport, sve se može postići ako se veruje u to što se radi. Odaberite neki od sportova, ne mora to nužno biti kik-boks, ali to što će vam fizička aktivnost i sport doneti, nema cenu”, istakao je Stojanović, koji je đacima predstavio i svog sportskog učenika, Nikolu Milenkovića, sadašnjeg predsednika Kik boks kluba “Fajt tim 019” iz Zaječara.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama danas, pošto sam i ja bio učenik ove škole i takođe u vašim godinama odlučivao kojim sportskim putem treba da krenem. Ako vas interesuju borilački sportovi, sala našeg kluba u naselju “Dva brata” je otvorena za vas”, istakao je Milenković.

Sa učenicima OŠ “Desanka Maksimović” sportski dan provele su i članice Rukometnog kluba “Zaječar”, koje nastupaju u Superligi Srbije, predvođene trenerom Živojinom Maksićem, višestrukim šampionom naše zemlje sa različitim ekipama.

“Dolazim iz jednog malog mesta Aleksndrovca, ali prepreka za uspeh nema ukoliko to dovoljno želite i radite na sebi”, poručio je okupljenim mališanima Maksić.

Dokaz toj tvrdnji ovog uspešnog trenera su i tri reprezentativke Srbije u rukometu, članice kadetske i juniorske reprezentacije iz Zaječara. Jedna od njih, Jana Milošević, pozdravila je školarce.

“Nalazite se u pravom dobu za početak bavljenja nekim sportom. Iskreno se nadam da će to biti rukomet i da će uskoro neko od vas ići stopama rukometnih velikana poniklih u hali na Kraljevici”.

Svi učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, podeljeni u dve grupe pod nadzorom svojih učiteljica, strpljivo su čekali svoj red i oprobali se u rukometu, ali i navukli rukavice i videli kako izgleda kik-boks trening iz prve ruke.

Direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović” Nebojša Milijić, nije krio zadovoljstvo slikom, koja je danas poslata iz Zaječara.

“Naša škola oduvek je ulagala mnogo truda u sve svoje učenike i njihov psihofizički razvoj, a sport je svakako neizostavni činilac života svakog našeg učenika. Nadam se da će većina vas odabrati neki od sportova i da ćete uspešno prezentovati kako svoju školu na takmičenjima, tako i vaše klubove u budućnosti”, poručio je na kraju sportskog dana direktor Milijić, koji se posebno zahvalio Sportskom savezu grada Zaječara na pomoći u realizaciji manifestacije.

Izvor: Glas sporta