Foto: Glassporta.rs
Reklame

Jedna sjajna manifestacija sporta i viteštva na jednom mestu. “Sport u policiji”, akcija koju su zajedničkim snagama pokrenuli Sportski savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, organizovana je u petak 21. maja u Zaječaru. Takmičenje u “Policijskim igrama” organizovali su Sportski savez grada Zaječara i Policijska uprava Zaječar, a nadmetali su se pripadnici Policijske uprave sa teritorije Zaječara, Sokobanje, Knjaževca i Boljevca, piše Glassporta.rs.

Sve je počelo na gradskom stadionu na Kraljevici, a na programu bilo takmičenje u atletici, gde su se na takozvanom “Kuperovom testu” takmičili radnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa teritorije zaječarskog okruga.

Najbolje rezultat ostvario je Nikola Milenković, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice u Zaječaru, koji je za 12 minuta pretrčao 2.700 metara, odnosno skoro sedam celih krugova. Još jedan odličan rezultat ovog sjajnog zaječarskog sportiste, koji već godinama postiže i velike uspehe u kik-boksu, a od minule sezone i boksu. Drugi najbolji rezultat imao je Stefan Tomić sa 2.460 metara, dok je treće mesto zauzeo Ivan Krstić iz Odeljenja za logistiku PU Zaječar, koji je za 12 minuta istrčao 2.050 metara. Upravo će njih trojica i predstavljati Policijsku upravu Zaječar na Regionalnom takmičenju od 10. do 15. jula u Smederevu.

Njima će se tamo pridružiti i koleginice iz Policijske ispostave Knjaževac, koje su bile najbolje u ženskoj konkurenciji. Katarina Radosavljević je ostvarila rezultat od 1.700 metara, dok je Milica Stanković pretrčala 1.240 metara za 12 minuta “Kuperovog” testa.

Nakon Kraljevice, program se preselio na Popovu plažu, gde je održano takmičenje u futsalu. Bilo je dosta borbe i uzbuđenja, a pobedu je na kraju odnela ekipa Policijske ispostave Zaječar, koja je u finalu nadigrala Vatrogasno-spasilačku jedinicu rezultatom 4:1. Zanimljivo je bilo i u polufinalnim duelima, posebno u prvom susretu, gde je ekipa Policijske ispostave Sokobanja povela protiv kasnijeg pobednika Zaječara, ali je u drugom poluvremenu primila tri brza gola i na kraju doživela poraz od 1:4. U drugom polufinalu nije bilo dileme, od samog starta Vatrogasno-spasilačka jedinica lako je dolazila do pogodaka i na kraju ubedljivo savladala ekipu Odeljenja za logistiku 7:0.

Potom je došlo na red i već opisano finale u kome su pripadnici Policijske ispostave Zaječar došli do trijumfa, koji im je obezbedio plasman na Regionalno takmičenje u Smederevu.

Tamo će im se pridružiti i pripadnici Policijske uprave Zaječar, koji će predstavljati Zaječarski okrug na takmičenjima u odbojci i džudou, dok će pobednik takmičenja u basketu i učesnik Regionalnog takmičenja sa teritorije Policijske uprave Zaječar znati u ponedeljak 24. maja, kada će biti odigrano finale takmičenja u basketu 3X3.

Sve učesnike takmičenja pozdravio je načelnik Policijske uprave Zaječar Saša Stanimirović, koji im je zahvalio na učešću i pobednicima poželeo puno sreće na Regionalnom takmičenju. Načelnik Stanimirović je takođe dodao da se nada da će u godinama koje slede, ova akcija postati tradicionalna.

Najboljima na Policijskim igrama u Zaječaru pripale su diplome Sportskog saveza grada Zaječara, koje su im uručili načelnik Odeljenja Policije u Zaječaru Svetislav Nikolić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović, koji je zahvalio načelniku Nikoliću i oficirima Odeljenja policije Vladimiru Vuloviću i Mariu Zdravkoviću na doprinosu u organizaciji takmičenja.

Izvor: Glassporta.rs