Foto: Glas sporta
Reklame

Veliki udarac, koji je pretrpeo zaječarski fudbal odlukom Kablova da prekine učešće u prolećnom delu Srpske lige “Istok” i istupi iz takmičenja, konačno je napravio i nešto dobro. Naterao je uprave dva zaječarskog srpskoligaša da sednu na sto i naprave dogovor za budućnost zaječarskog fudbala, piše Glas sporta.

Lider srpskoligaškog “Istoka”, Timok 1919 doneo je odluku da ustupi članove svog omladinskog sastava Kablovima, a sve kako bi gradski rival sa stadiona u naselju “Ključ” mogao da nastavi prvenstvo i kompletira igrački kadar, pošto je ekipu Kablova napustio kompletan seniorski tim.

Sve je urađeno u dogovoru sa Fudbalskim savezom regiona Istočne Srbije, a korist će imati oba zaječarska rivala. Omladinci Timoka, koje čine igrači rođeni 2002. godine i mlađi, neće se takmičiti u prolećnom delu prvenstva Omladinske lige FSRIS, ali će sticati neophodno iskustvo u okršajima sa daleko iskusnijim igračima u trećem po snazi rangu takmičenja u Srbiji.

Ko će sa klupe predvoditi Kablove, ostaje nam da vidimo. Da li će to biti Goran Stanković, trener kadeta Timoka i da li će mu neko iz redova “Kablova” pomagati, saznaće se u narednih par dana. Ono što je sigurno jeste da Kablovi sezonu nastavljaju 7. marta na domaćem terenu protiv niškog Sinđelića.

Nakon prvog dela Srpske lige “Istok”, Kablovi se nalaze na 18. mestu tabele od ukupno 20 ekipa, sa 15 osvojenih bodova. Poslednjih šest timova napustiće takmičenje i ispasti u Zonu, a spasonosno 14. mesto trenutno drži Dunav iz Prahova sa 22 boda, koliko ima i Jedinstvo iz Paraćina na 13. poziciji.

Izvor: Glas sporta