Skupštine grada Zaječara, 40. po redu, zakazana je za iduću nedelju. Predviđeno je 11. tačaka, među kojima je i Predlog Odluke o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu.

40. sednica Skupštine grada Zaječara zakazana je za sredu, 21. oktobar, za 10 časova. Sednica će biti održana u Domu kulture u Kotlujevcu.

Na dnevnom redu je Pretres Predloga Odluke o trećoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu, sa Izmenom Kadrovskog plana za 2020. godinu, kao i Pretres Predloga Odluke o pribavljanju kp. br. 11076/2 KO Zaječar u ul. Ljube Nešića u Zaječaru u javnu svojinu grada Zaječara, putem razmene neposrednom pogodbom.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zaječara, neposrednom pogodbom, uz naknadu, radi izgradnje ulice Nemanjine u Zaječaru, Predlogu Rešenja o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar – u likvidaciji, kao i Predlogu Odluke o postavljanju spomenika Generalu Gambeti i Generalu Coloviću.

Na dnevnom redu je i Pretres Predloga rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2019. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, kao i rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2019. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Takođe i Pretres Predloga Rešenja o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za septembar 2019.- avgust 2020. godine, i Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji Plan rada Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za radnu 2020/2021. godinu.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu Rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta roditelja, kao i Rešenju o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Gimnazije u Zaječaru, i Rešenju o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Ekonomsko -trgovinske škole u Zaječaru.

Na dnevnom redu je i Pretres Predloga Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Zaječara, i poslednja tačka, odbornička pitanja.