Foto: Glassporta.rs

Sjajan rezultat ostvarili su džudisti iz Zaječara na Državnom prvenstvu održanom minule nedelje u beogradskim “Šumicama”. Na Prvenstvu je učestvovalo više od 1000 takmičara iz 312 osnovnih i srednjih škola iz naše zemlje, piše Glassporta.rs.

Zaječarska džudistkinja Ines Kos osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije u konkurenciji učenica srednjih škola do 48 kilograma. Članica Džudo kluba „Akademija Todorović“ i učenica Tehničke škole u Zaječaru stigla je do novog odličja u jakoj konkurenciji, čime je nadmašila učinak iz prošle godine, kada je osvojila bronzu. Da uspeh bude potpun, pobrinula se Kata Prvanović, još jedna članica Džudo kluba „Akademija Todorović“ i učenica OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara, koja je u kategoriji takmičarki osnovnih škola do 36 kilograma osvojila bronzanu medalju.

Ekipu iz Zaječara je i na republičkom školskom takmičenju predvodio njihov klupski trener Dane Todorović, a organizatori Prvenstva bili su Savez za školski sport Srbije i Džudo Saveza Srbije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame