Foto: screenshot knjazevacinfo
Reklame

Sindikat Sloga u italijanskoj kompaniji „Falk Ist“ u Knjaževcu saopštio je da je danas održao jednosatni štrajk upozorenja zbog loših uslova rada u ekstremno visokim temperaturama.

Na štrajku upozorenja, koji je sindikat Sloga u toj italijanskoj kompaniji poslodavcu ranije najavio, zatraženo je hitno rešavanje pitanja klimatizacije, odnosno hlađenja i ventilacije pogona u kojem radnici rade, jer je poslednjih dana postalo „nepodnošljivo za rad“.

Rukovodstvo je sindikatu predočilo da je kompanija počela sa rešavanjem navedenog problema i da su tokom vikenda nabavljeni i montirani ventilatori, kao da će se na tome raditi i narednih dana.

Takođe, poslodavac je radnicima dao uveravanja da će se za predstojeću sezonu raditi na nabavci i montaži klima uređaja kojim će se regulasati hlađenje u letnjem periodu, ali i grejanje pogona u zimskoj sezoni.

Radnici fabrike obuće Falk Ist predvođeni sindikatom Sloga protestovali su i štrajkovali do sada više puta, zahtevajući povećanje zarada, pravo na sindikalno organizovanje i bolje uslove rada.

Udruženi sindikati Srbije Sloga su većinski i jedini sindikat u Falk Istu i nastaviće da prate razvoj situacije u vezi navedenog problema, posebno na potpisivanju kolektivnog ugovora koji je uzavršnoj fazi pregovaranja, rečeno je u saopštenju.

Izvor: Danas