Foto: Saša Trifunović

Još šest osoba u Boru zaraženo je korona virusom, saopštila je na konferenciji za novinare dr Javorka Stankulić iz Centra za preventivne zdravstvene usluge borskog Doma zdravlja.

Prema njenim rečima, situacija se od poslednjeg izveštaja blago pogoršala, jer je u ovom trenutku 18 pacijenata pozitivnih na koronavirus, piše Ist media.

Kako je rekla,“neki slučajevi su importovani a neki su odavde“ i naglasila da je sve veći broj obolelih sa određenim simptomima koji se javljaju u kovid ambulantu.

„Prosečno se testira 20 ljudi, a trenutna epidemiološka situacija je “nestabilna”. Većina zaraženih je starije od 60 godina, ali je i jedno dete školskog uzrasta pozitivno na Covid-19″, rekla je doktorka.

Od početka epidemije koronavirusa u Boru je registrovano 307 slučajeva, a 281 osoba je izlečeno. Do sada je preminulo 8 osoba od koronavirusa.

Na pitanje IST medie kako komentariše to što se u srednjim školama ne poštuju mere, dr Javorka Stankulić odgovara da se na časovima i pod nadzorom nastavnika učenici pridržavaju mera, ali je svesna da se u holu, u školskom dvorištu i po gradu, mladi ne pridržavaju propisanih mera.

Reklame