Foto: Glassporta.rs

Gimnastički klub „Zaječar“ učestvovao je minulog vikenda u Smederevu u Ligi gradova, takmičenju koje je pored predstavnica grada na Timoku obuhvatilo najbolje gimnastičarke iz grada domaćina, Šapca, Valjeva, Niša, Kragujevca i Požarevca, piše Glassporta.rs.

Zaječarke su se predstavile sa nekoliko selekcija, a „Glas sporta“ donosi kompletan izveštaj učinka zaječarskih gimnastičarki. Zaječarke su u I kategoriji nastupile u dve ekipe, prva je imala sledeći sastav: Nađa Mihajlović, Sofija Jović, Sofija Stanojević, Maša Milojković, dok su drugu činile Sofija Gomidželović, Petra Petrović, Lana Nikolić, Nađa Milosavljević.

Predstavnice Zaječara u drugoj kategoriji bile su Lana Marinković, Sofija Stojanović, Anđela Mitrović, Nikolina Nedeljković, Daša Golubović i u pojedinačnoj konkurenciji Anđelija Perić.

Takmičenje u trećoj kategoriji donelo je odličan nastup sastava Emilija Đorđević, Eva Grozdanović, Sofija Micić i Iva Filipović koje su osvojile 1. mesto u ekipnoj konkurenciji, dok je nisku medalja nastavila Iva Filipović u pojedinačnoj konkurenciji gde je uzela srebro na parteru i bronzu na gredi.

U četvrtoj kategoriji nastupale su Nina Stanković, Lana Radomirović, Irina Marinković i Lena Fufanović, kojima je za dlaku izmakla medalja, pošto su takmičenje završile na 4. mestu.

Novo zlato GK Zaječar doneo je tim koji je u petoj kategoriji nastupio u sastavu Mina Mihajlović, Danica Živković i Tara Stanojević. Tara je osvojila srebro na parteru, dok je Danica Živković podebljala bilans odličja sa zlatnim medaljama u parteru i na gredi u pojedinačnoj konkurenciji.

Gimnastičarke Zaječara u narednom periodu očekuju dva takmičenja, koja će biti održana istog dana. Naime, 16. juna je na programu tradcionalni Vidovdanski turnir u Kruševcu, kao i nastup na prestižnom takmičenju u aerobnoj gimnastici u Novom Sadu.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame