Foto: Glas sporta
Reklame

Seoske igre Sportskog saveza Srbije najavljene za subotu 19. juna ipak neće kako je planirano biti održane u Grljanu, već će celokupno takmičenje biti prebačeno u halu sportova na Kraljevici. Razlog su naravno vremenski uslovi i kiša koja će tokom vikenda biti neizostavan detalj u Zaječaru i okolini, pa dvostruki uzastopni pobednici zaječarskih kvalifikacija neće moći da dočekaju rivale na svom terenu, piše Glassporta.rs.

Satnica takmičenja ostaje ista, svečano otvaranje zakazano je za 10 sati u hali na Kraljevici, koja će ugostiti predstavnike Grljana, Zvezdana, Velikog Izvora i Grlišta.

Velika zahvalnost ide i vrednim radnicima JKP “Timok održavanje”, koji su dali sve od sebe za uređenje “mini pič” terena i okoline stadiona FK “Rudar Vrška Čuka” u Grljanu. Naravno da će u budućnosti sređeni i skockani tereni značiti pre svega mladima najvećeg zaječarskog sela, a svakako da će u Sportskom savezu grada Zaječara vrlo brzo organizovati neke od turnira upravo u Grljanu.

Da ponovimo još jednom, ekipa Grljana brani titulu najuspešnijeg sela na Seoskim sportskim igrama u Zaječaru. Prvi put trofej je osvojen ispred Zvezdana, a minule godine za dlaku su bili bolji od Velikog Izvora. Svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa.

Izvor: Glassporta.rs