Foto: Glassporta.rs
Reklame

Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo će predstojećeg vikenda biti na programu u Zaječaru. Organizator po dobrom starom običaju Sportski savez grada Zaječara, a trofej brani Grljan, četvorostruki uzastopni pobednik zaječarskih kvalifikacija i ujedno učesnik sva četiri velika finala u Rudnoj Glavi 2019., Vrnjačkoj Banji 2020., Ubu 2021. i Čačku 2022. godine, od čega je poslednje dve godine ostvaren i najveći uspeh, 3. mesto na Državnom takmičenju, gde je Grljancima oba puta za dlaku izmakla i najveća nagrada – potpuno novi teren za rukomet i mali fudbal, dar Sportskog saveza Srbije, piše Glassporta.rs.

Tradicija, viteški duh, drugarstvo, požrtvovanost i još mnogo toga moći će da se vidi na zaječarskoj Popovoj plaži u subotu 10. juna. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 12 sati, početak takmičarskog dela programa sat vremena ranije, dok je okupljanje učesnika u 10 časova, a izvlačenje parova u 10:30.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova i kiše kojom obiluje čitavo proleće, program će biti premešten u halu sportova na Kraljevici, najavio je za „Glas sporta“ Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Zaječarska „kuća sporta“ i grad Zaječar i četvrtu godinu zaredom biće domaćini ove jedinstvene sportsko rekreativne manifestacije. Za titulu najboljeg i plasman na Regionalno takmičenje, sem branioca titule ekipe Grljana, nadmetaće se još Zvezdan, Grlište i Šljivar.

Svaka ekipa broji maksimalno 20 članova, od čega minimum pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju štapa i trci u džakovima.

Izvor: Glassporta

Reklame