Foto: Glassporta.rs

Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo će predstojećeg vikenda biti na programu u Zaječaru. Organizator po dobrom starom običaju Sportski savez grada Zaječara, a trofej brani Grljan, četvorostruki uzastopni pobednik zaječarskih kvalifikacija i ujedno učesnik svih pet velikih finala u Rudnoj Glavi 2019., Vrnjačkoj Banji 2020., Ubu 2021.,Čačku 2022. i Požarevcu 2023. godine, od čega je poslednje tri godine ostvaren i najveći uspeh, 3. mesto i bronza na Državnom takmičenju, gde je Grljancima sva tri puta za dlaku izmakla i najveća nagrada – potpuno novi teren za rukomet i mali fudbal, dar Sportskog saveza Srbije, piše Glassporta.rs.

Tradicija, viteški duh, drugarstvo, požrtvovanost i još mnogo toga moći će da se vidi na zaječarskoj Popovoj plaži u nedelju 9. juna. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 10 sati, početak takmičarskog dela programa sat vremena ranije, dok je okupljanje učesnika u 8:30 časova, a izvlačenje parova u 8:45.

Zaječarska „kuća sporta“ i grad Zaječar i šestu godinu zaredom biće domaćini ove jedinstvene sportsko – rekreativne manifestacije. Za titulu najboljeg i plasman na Regionalno takmičenje, sem branioca titule ekipe Grljana, nadmetaće se još Zvezdan, Grlište i Šljivar.

Svaka ekipa broji maksimalno 20 članova, od čega minimum pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju štapa i trci u džakovima.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame