Foto: Glassporta.rs

Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo su ponudile ono najbolje što sport može da pruži u nedelju 9. juna na Popovoj plaži, gde su se ekipe četiri zaječarska sela nadmetala za titulu šampiona i plasman na Regionalno takmičenje tradicionalne sportsko – rekreativne manifestacije. Ekipa Grljana vezala je šesti uzastopni trijumf na gradskim kvalifikacijama i obezbedila plasman u dalji krug nadmetanja, piše Glassporta.rs.

Takmičarima se na svečanom otvaranju Seoskih sportskih igara u Zaječaru najpre obratio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je izrazio zadovoljstvo što su Popova plaža i Zaječar ponovo domaćini tradicionalnog takmičenja, jer je zaječarska „kuća sporta“ jedan od pionira i prvih organizatora. Marina Jovičić je u ime Sportskog saveza Srbije poželela puno sreće svim ekipama i naglasila da ovogodišnja sezona Seoskih igara obuhvata 35 opština i gradova učesnika.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije svečano je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu, koji je istakao važnost ovakvih sportsko-rekreativnih manifestacija i naglasio da će Grad Zaječar uvek stajati iza akcija koje promovišu sport u pravom smislu te reči.

Na kraju ubedljiv trijumf Grljanaca, koji su slavili u devet od 10 sportskih disciplina, ispred Zvezdana, koji je trijumfovao u obaranju ruku i trećeplasiranog Šljivara. Grlište je odustalo od daljeg takmičenja ubrzo nakon starta nadmetanja.

Sve ekipe nagrađene su loptama i majicama, a prve tri ekipe dobile su i pehare Sportskog saveza Srbije. Nagrade su im uručili predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović i Petar Šundić iz Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Grljana je novim trijumfom obezbedila plasman na Regionalno takmičenje, čiji će domaćin prema planu Sportskog saveza Srbije biti Zaječar, najverovatnije 11. avgusta. Pored šampiona zaječarskih kvalifikacija, na Popovoj plaži će svoje mesto naći i najbolje seoske ekipe Majdanpeka, Sokobanje i Aleksinca, koje će se boriti za prvo mesto i plasman u veliko državno finale.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame