Rukometaši Zaječara počeli su pripreme nakon pauze usled pandemije korona virusa. Na otvorenom terenu na Kraljevici, u dve grupe po devet igrača odrađen je prvi trening pod vođstvom trenera zaječarskog prvoligaša Darka Milosavljevića.

„Uz strogo poštovanje svih propisanih mera, okupili smo se kako bi što bezbolnije prošli kroz dvomesečni karantin, u kome nije bilo mogućnosti za ekipni rad. Imamo veoma mlad sastav, većina tima su srednjoškolci uz još par učenika osnovnih škola, tako da je za njih svaki trening zlata vredan“, istakao je u razgovoru za „Glas sporta“, trener Milosavljević.

Šta je cilj u narednom periodu, pošto je Rukometni savez Srbije doneo odluku da se sezona poništi?

„Pre svega, moramo se vratiti u optimalno fizičko stanje, kako bi nakon toga mogli da radimo na nekim taktičko – tehničkim finesama. Dobro će nam doći za početak Kraljevica, a od narednog meseca planiramo ulazak u halu i rad s loptom“, naglasio je Milosavljević. „U svakom slučaju igrači su orni za rad, jedva su dočekali ponovno okupljanje i nema sumnje da ćemo spremno dočekati naredno prvenstvo“.

Odluka RSS znači da će muška ekipa RK „Zaječar“ i naredne sezone biti član Prve lige Srbije, da li će možda biti nekog proširenja Super B lige, poput onog u najvišem rangu takmičenja?

„Nemamo za sada takve informacije, ne opterećujemo se, jer imamo izuzetno mlad sastav, za koji je Prva liga „Istok“ takmičenje po meri. Držali smo 5. mesto pre prekida, a trećeplasirano Vlasotince bežalo nam je samo jedan bod, tako da bi do završetka sezone sigurno i popravili plasman, jer smo podizali formu iz meča u meč, što je i svojstveno jednom mladom timu“, zaključio je Milosavljević.

Rukometaši Zaječara će prema odluci Rukometnog saveza Srbije i naredne sezone igrati Prvu ligu Srbije, dok će se ženska ekipa takmičiti u Superligi Srbije, kao i evropskom „Čelendž“ kupu, shodno plasmanu iz prethodne sezone.

Izvor: Glassporta

Reklame