Kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred grupe građana „Pobeda“, Dr Nenad Ristović kazao je da je ostalo još 5 dana do potvrde pobede. „Građani Zaječara, 28. zajedno potvrdimo pobedu“.- poručio je Ristović.

Dr Nenad Ristović kazao je danas da je još 5 dana ostalo do potvrde pobede. On je istakao i to da nakon pobede 28. marta na izborima, privreda će biti glavni stub razvoja Zaječara.

„Još 5 dana do potvrde pobede. Nakon potvrde pobede 28. marta, razvoj privrede ćemo postaviti kao glavni stub razvoja grada i opštine. Ulagaćemo 50 miliona dinara na godišnjem nivou u razvoju preduzetništva i privrede, kroz promene samozapošljavanja, subvencije za nabavku mašina i uređaja za proizvodnju. Partnerski učestvovati sa preduzetnicima i privrednicima u infrastrukturnim projektima. Omogućiti kroz propise i skupštinske akte povoljnu klimu za investiranje. Ne zaboravite, naši lokalni preduzetnici i privrednici, zapošljavaju najveći broj naših žitelja, kako grada tako i sela u privredi. Razgovaraćemo sa svakim preduzetnikom i privrednikom, kako o novim idejama tako i o programima i ljudima. Bićemo otvoreni za svakog stranog investitora koji želi da otvori fabriku na teritoriji naše opštine ili grada. Ući ćemo u projekat izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda, i time privredu, građane i grad, postaviti u jedan partnerski odnos u kome ćemo svi zajedno brinuti o ekologiji i zaštiti prirodne sredine. Stalni kontakt i neposredna saradnja na relaciji grad, privrednici, preduzetnici, biće praksa koja do sada nije zaživela u našem gradu. Pokrenućemo programe osposobljavanja radne snage i programe obrazovanja proizvodnih profila, a prethodno vršiti anketu i analizu o potrebama i mogućnosti obrazovanja u našim školama. Pokrenućemo projekat otvaranja prve bescarinske zone na teritoriji naše opštine i Timočke krajine kao jedan od glavnih prioriteta grada i privrednika. Građani Zaječara, 28. zajedno potvrdimo pobedu“. – poručio je Ristović.

Na naše pitanje da su se pojavile fotografije gde navodno aktivisti Srpske napredne stranke dele ljudima pakete sa hranom, i da li on misli da je to krivično delo, i da li je to dozvoljeno da se radi, Ristović odgovara:

„Krivični zakonik u toj oblasti ne poznajem jer sam lekar, ali ono što poznajem zasigurno, to je da ćemo od 29. marta krenuti u formiranje vlasti sa građanima i u svim selima i gradskim mesnim zajednicama, napraviti kartu socijalnu gde ćemo videti koje su grupe građana najugroženije, i takve grupe građana moraju dobijati pomoć. Da li će to biti u vidu paketa ili neke druge pomoći, ali će to biti od grada. Ne od stranaka. Stranke vi morate pitati koje to rade da li je to zakonski i u koje svrhe to rade“.

Reklame