Foto: Pixabay
Reklame

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu sutra popodne i uveče, a oni će lokalno biti praćeni gradom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Ujutru i pre podne će biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Tokom dana će biti i sunčanih intervala, a posle podne i uveče očekuje se naoblačenje i od 10 do 20 milimetara kiše za kratko vreme.

Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka.

Najniža temperatura biće od 13 stepeni do 19, a najviša od 27 do 31 stepena.

U Beogradu će ujutru i pre podne biti umereno do potpuno oblačno s kratkotrajnom kišom, tokom dana očekuju se i sunčani intervali, a kasnije posle podne i uveče, uz lokalno jak razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć je i pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura biće oko 19 stepeni, a najviša oko 31.

Petak i subota će biti najtopliji dani u ovoj sedmici sa maksimalnim temperaturama – u petak od 29 stepeni do 34, a u subotu lokalno i do 36 stepeni.

Biće pretežno sunčano uz povremenu prolaznu umerenu oblačnost. Jako naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se za vikend očekuje na zapadu Balkana i Jadranu svojom periferijom najpre će u subotu krajem dana ponegde usloviti padavine na zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima uz rizik od nepogoda sa gradom i obilnim pljuskovima. Od ponedeljka stabilizacija vremena uz dnevne temperature od 26 stepeni do 30.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 21. septembar 2023. godine:

Zadržavaju se relativno nepovolјne biometeorološke prilike. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Poremećaj sna, bolovi u kostima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Beta

Reklame