Foto: Dečiji centar

U prethodna tri dana Dečiji centar i Gimnazija Zaječar bili su domaćini prve omladinske razmene u okviru projekta „Različitosti nas ujedinjuju“ koji realizuje Evropski pokret u Srbiji uz podršku Evropske unije.

Foto: Dečiji centar

Omladinska delegacija Gimnazije iz Sremskih Karlovaca upoznala je kulturu našeg kraja, raznovrsnost tradicije i identiteta, kažu iz Dečijeg centra.

„Uzvratnu posetu realizovaćemo u toku oktobra. Dečiji centar jedna je od 25 organizacija iz Srbije koje su 27.aprila 2020 osnovale Mrežu organizacija za mlade i omladinskih organizacija pod nazivom Različitosti nas ujedinjuju. Zvanično osnivanje Mreže prvi je korak ka institucionalizaciji dijaloga o interkulturalnost i kulturne raznolikosti u Srbiji, koja je od velikog značaja posebno za mlade, a ima i svoju funkciju u podršci procesu evropske integracije Srbije“.- kažu iz Dečijeg centra.

Mreža Različitosti nas ujedinjuju će raditi na uspostavljanju institucionalne podrške za promociju interkulturalnog dijaloga i kulturne raznolikosti u Srbiji. Misija Mreže biće osnaživanje mladih za razumevanje i bavljenje temama interkulturalnosti i kulturne raznolikosti i promociju ovih vrednosti u široj javnosti u Srbiji, kroz jačanje kapaciteta organizacija koje rade sa mladima.

Promotivni kratkometražni film o Zaječaru deo je kampanje koja će se sprovoditi narednih meseci.

Reklame