Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

Sa osam novoinficiranih i dva izlečena bolesnika u opštini Kladovo je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo aktivno pozitivno 56 bolesnika, šest više nego prethodnog dana.

Tokom februara prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 59 osoba, od virusne infekcije se oporavilo 27 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su tri pacijenta. Primetan porast zaraženih prisutan je u protekle dve nedelje tokom kojih je evidentirano 40 novoobolelih.

Naime, u kladovskoj opštini je 9. februara bilo 16 aktivno zaraženih korona virusom, a danas ih je 56. Inače, od početka epidemije u ovoj je opštini zaraženo 1417 osoba, do sada se oporavilo 1305 bolesnika, a od posledica infekcije preminulo je 56 pacijenata. Dodajmo da je tokom masovne imunizacije FajzerBiontek i Sinofarm cepivom do sada vakcinisano 2.777 Kladovljana, a revakcinisano 1005 građana.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano je 20 osoba i dve su bile pozitivne na korona virus, pa je broj aktivno zaraženih sa 16 uvećan na 18.

Broj hospitalizovanih u tercijarnim ustanovama je nepromenjen i na lečenju van Majdanpeka zbog teže kliničke slike su dva bolesnika. Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja, najviše inficiranih je iz Majdanpeka – 12, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima aktivno pozitivno je pet, a u Rudnoj Glavi jedna osoba. U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaražena 861 osoba, izlečen je do sada 811 bolesnik, a od posledica virusne infekcije preminula su 32 pacijenta.

Izvor: Danas