Ministarstvo zdravlja raspisalo je tender za kompletno opremanje Dečjeg odeljenja sa dečjom hirurgijom i Dispanzerom za decu Zdravstvenog centra Zaječar.

Vrednost nabavke nije navedena, a na spisku potrebne opreme su, između ostalog, operacioni sto, aparat za anesteziju, elektrohiruška platforma, osam pacijent monitora sa EKG, TA, pulsom, osimetrijom i kapnografijom, ultrazvučni aparat za pregled kukova, kao i onaj za kardiološke preglede, defibrilator, četiri inkubatora za intenzivnu negu dece, dva respiratora…

Tenderom je predviđena i nabavka stolica za pacijente, hirurge, anesteziologe, 30 noćnih ormarića, ormana za instrumente i lekove, paravana, 22 bolesnička kreveta za odrasle, osam za decu i četiri pokretne bebi kolevke.

Osim medicinske opreme, na spisku je i 38 računara, 33 štampača, šest televizora, pet frižidera, 50 garderobnih ormana, 19 metalnih polica, 40 metalnih garderobera, 46 radnih stolica, 35 radnih stolova, čekaonične stolice, fotelje…

Rok za prijavu na tender je 8. mart, a detaljnije popgledajte OVDE.

Podsetimo, nedavno je završena rekonstrukcija Dečijeg odeljenja, sa dogradnjom Dečijeg dispanzera pri ZC Zaječar, ukupne površine preko 3.000 m2.

Najavljeno je i da je u planu izgradnja Gerentološkog centra sa palijativnom negom površine 8.905 m2, rekonstrukcija Doma zdravlja (8.055 m2) sa dogradnjom odeljenja sportske medicine i fizikalne terapije i izgradnja dijagnostičkog centra (magnetna rezonansa, skeneri, mamograf…) površine 906 m2.

Predviđena je i rekonstrukcija i dogradnja Ginekološko-akušerskog odeljenja ukupne površine 2.661 m2 sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilima.

Izvor: eKapija

Reklame