foto: printscreen
Reklame

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je u Novom danu da su nove mere Kriznog štaba „gađanje Meseca praćkom“. Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu. „A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje“, kaže Radovanović.

Govoreći o novim merama Kriznog štaba – produženju važenja kovid propusnica od 20h, kaže da nema tu bitne razlike.

„To je kao gađanje Meseca praćkom. To su mere koje su donete suviše kasno i suviše su mrljave i skoro bez ikakvog efekta. O tome je trebalo razmišljati u julu i avgustu“, kaže on.

Prema izjavama samih lekara, kaže on, „bio je taj dosledni stav o spontanom prokužavanju“.

„Minimalne mere koje se neće kontrolisati, pa šta bude da bdue, to je taj princip rejting je važniji od ljudskih života“, kaže on.

Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu.

„A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje“, kaže Radovanović.

Blokada školovanja bez ostalih mera nema smisla, kaže Radovanović.

„Jer će se mladi sretati po tržnim centrima i drugim mestima“, dodaje.

Komentarišući grafite protiv doktora Predraga Kona, kaže da mu je to „krajnje odvratno“.

„To je jedan nacistički potez. Apsurd je da građani Srbije, čiji su roditelji, dede, babe, trpeli od nacizma, toliko zagovaraju nacističke teorije. Ko stoji iza toga? Postavlja se pitanje ko hrani tu ekstremnu desnicu, ko je promoviše, ko na nju računa kada su izbori, kada vi pustite da se takve ideje, zbog toga što vam politički u nekom trenutku odgovara, razvijaju, tolerišu…“, kaže Radovanović.

Izvor: N1