foto: printscreen
Reklame

Epidemiolog Zoran Radovanović rekao je danas da je uvodjenje kovid propusnica na način kako je Vlada odlučila, „skoro toliko besmisleno kao da je rečeno da će biti od oktobra 2022. godine“, i ocenio da je to „skandalozno kasno doneta mera“.

„To je šminkanje mrtvaca, to je tako simbolična mera koja neće uticati na učestalost obolevanja. Predsednica Vlade i Kriznog štaba je upravu utoliko što ona ne veruje u mere, ali ne veruje u ovakve mere koje je donela a to su besmislene mere“, rekao je Radovanović za TV N1.

On je naglasio da se „masovno umire i da najveći deo populacije nema predstavu da je tragično ono što se dešava u ovom petom talasu koji traje već četvrti mesec“.

„Ovo u septembru i oktobru je drama“, rekao je Radovanović navodeći da njegove kolege iz Ujedinjenih protiv kovida „imaju samo jednu reč o ovom svemu što se dešava zločin“.

Kako je rekao „ovo je pitanje masovnog ubistva i koliko će dugo da se toleriše“, a Krizni štab je bio „ne samo stručno nego i moralno obavezan da u julu donese mere“.

„Mi iz Ujedinjeni protiv kovida smo na tanjiru dali mere još krajem prošlog leta“, rekao je Radovanović, dodajući da su to „one koje se koriste u Zapadnoj Evropi i koje utiču da se neuporedivo manje umire“.

Izvor: Beta